به منظور تامین نظر شورای نگهبان؛
ایرادات لایحه آییندادرسی دیوان عدالت اداری بررسی شد
لایحه تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری که با 123 ماده بر اساس اصل 85 قانون اساسی از سوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل 85 قانون اساسی به تصویب رسیده بود مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و بدین ترتیب مجلس شورای اسلامی به بررسی بند به بند لایحه فوق پرداخت...
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بر اساس تصمیم مجلس در اجرای اصل 173 قانون اساسی به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران، ادارات و آییننامههای دولتی خلاف قانون و شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده، دیوان عدالت اداری که در این قانون به اختصار«دیوان» نامیده میشود زیر نظر رییس قوه قضاییه تشکیل میشود.
بر اساس این مصوبه، دیوان در تهران مستقر است و متشکل از شعب بدوی، تجدیدنظر، هیات عمومی و هیاتهای تخصصی میباشد. تشکیلات قضایی، اداری و تعداد شعب دیوان به پیشنهاد رییس دیوان و تصویب رییس قوه قضاییه تصویب میشود.
بر اساس دیگر مصوبه مجلس شورای اسلامی، هر شعبه بدوی دیوان از یک رییس و دادرس علیالبدل و هر شعبه تجدید نظر از یک رییس و دو مستشار تشکیل میشود. شعبه تجدید نظر با حضور دو عضو رسیمت مییابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت است، آراء شعب تجدید نظر دیوان قطعی است.
بر اساس تبصره این ماده، چنان که جلسه شعب تجدید نظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود، یک عضو مستشار توسط رییس دیوان به آن اضافه میشود.
ایسنا
موضوع مطلب : شورای نگهبان - اساس مملکت - تایید و رد قوانین و مصوبات